L’ICIB resol una línia per a la producció i coproducció d’obres audiovisuals dotada amb 600.000 €

L’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) ha fet públic aquest dilluns la resolució a la convocatòria d’ajuts per a la producció i coproducció d’obres audiovisuals per als anys 2019 i 2020.

Els projectes presentats responen a produccions i coproduccions audiovisuals que valoren la diversitat cinematogràfica de les Illes Balears i fomenten el teixit industrial del sector audiovisual balear, així com tenen una clara vocació de difusió estatal o internacional. Estan inclosos en quatre modalitats i gèneres d’obres audiovisuals diferents: llargmetratge de ficció, documental, animació i curtmetratge.

Reunida la Comissió Avaluadora, el passat 18 de novembre de 2019, formada pels assessors externs Anna Marquès, delegada a Catalunya de CIMA; Pedro Barbadillo, de la Mallorca Film Commission; i Bartomeu Xamena, productor, i amb la presència de Marta Hierro, d’APAIB, com a observadora i representant de les associacions del sector audiovisual; van revisar i valorar els 53 projectes presentats en aquesta convocatòria que compta amb una partida pressupostària de 600.000 €. 

D’aquests 53 projectes presentats per a la producció i coproducció d’obres audiovisuals, 15 han obtingut ajuda. En destaca la diferència respecte a la convocatòria de l’any passat, ja que, enguany ha anat per concurrència competitiva.

Han obtingut ajuda dos llargmetratges de ficció, vuit documentals i cinc curtmetratges. La modalitat d’animació ha quedat vacant perquè els dos projectes que s’hi havien presentat no arribaven a la puntuació mínima en algun dels apartats. D’aquesta manera, la partida pressupostària d’animació s’ha repartit entre documental i curtmetratge.

A partir d’aquest dimarts 26 de novembre s’obre un període de 10 dies hàbils per a la presentació d’al·legacions, és a dir, fins al de 10 de desembre de 2019.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és la de potenciar i ajudar a la consolidació d’una indústria, creativitat i infraestructura audiovisuals tan importants i necessàries per a la cultura de les Illes Balears que permetin la divulgació, posterior, de les obres audiovisuals resultants, tant a l’interior com a l’exterior del territori de les Illes Balears, incloent-hi l’àmbit internacional.